Door een opdracht bij ontwerples was ik aan een achtergrond begonnen. In gedachten al…zou dat een achtergrond bij de muur en poort van Jeruzalem kunnen worden.

P1120397

De muur is een zeefdruk van 3 jaar terug, die ik in november 2012 vrij machinaal ben gaan stikken.

P1120407

Voor de poort heb ik een vb gegutst en met stofverf afgedrukt op stof, zo ook de biddende vrouwen en mannen.

P1120406

Voor en in de poort verbeelden materialen en stiksels  de vervolging en het lijden wat het Joodse volk heeft meegemaakt. Dit lijden heeft vaak plaats gevonden door christenen vanuit een verkeerde theologie, dat God heeft afgedaan met Israel. Daardoor heeft “kruis” veel een negatieve betekenis bij de Joden. Er zijn dus veel stenen op te ruimen.

Fouten van de kerk  erkennen en heel bijbels daar vergeving voor te vragen ( dat deed Daniel, Nehemia….Stefanus ,,,.voor de zonden van hun vaders….al waren zij zelf niet schuldig) is mi nodig naar het Joodse volk.

 

Dan kunnen we  “wachters op de muren van Jeruzalem” zijn , hier thuis of letterlijk op de muren te Jeruzalem.

Jesaja 62: 6 “Jeruzalem, Ik heb wachters op je muren gezet die nooit zullen zwijgen, dag noch nacht”.  Notzrim= wachter. In het moderne Hebreeuws worden christenen “notzrim”genoemd

 

“Jullie die een beroep doen op de HEER, gun jezelf geen rust en gun Hem geen rust…”.  Mazkira=beroep doen , of herinneren of secretaresse.  Wij worden dus opgeroepen om God aan Zijn eigen beloftes voor Israel te herinneren.

Jesaja 62:1 “Omwille van Sion zal ik niet zwijgen, omwille van Jeruzalem  ben ik niet stil, totdat het licht van haar gerechtigheid daagt en de fakkel van haar redding brandt”                                         Ezechiel 33:7 “Jou mensenkind heb Ik als wachter aangesteld voor het volk van Israel. Als je mijn woorden hoort moet je hen namens Mij waarschuwen”

P1120404

Een wachter, een heraut is niet bang uitgevallen. Zich goed bewust van zijn kwetsbaarheid doet hij het kleed van de Koning ( Jezus) aan. Nederig en vrijmoedig roept hij krachtig  Gods woorden.

Citaat uit wachter op de muur Bart Repko ( boek Steen door de ruit, wachters maken het verschil)

Dat het verschil uitmaakt laat ik in de lucht zien….God komt tot Zijn doel met Israel….Zijn licht zal overwinnen.

P1120407 Psalm 122 “Bidt Jeruzalem vrede toe..vrede zij binnen uw muur..”

 

Translate »