Afgelopen weken druk geweest met proces kaarten laten maken bij de drukker. Eerst bij fotografe foto’s laten maken , die scherp genoeg waren en voldoende resolutie hadden, voor de drukkerijmogelijkheden. Dat betekende bij sommige kleden extra stoffentunnels maken voor aluminium zijlatten bijv., als een kleed niet strak genoeg hing. Dat was al aardig wat werk. Deze foto’s werden goed gekeurd door de drukker. Met de drukker heel wat uurtjes meegekeken op computerscherm en met de kleden erbij, naar kleuren, kaartgrootte, en tekst invoeren ed. Soms moest er toch nog randen bijgewerkt worden, of kleuren bijgewerkt.

                                                                                        

Maar woensdag 26 mei mocht ik een spreekbeurt houden in de Ontmoetingskerk in Dordrecht, en de kaarten waren klaar en die kon ik dus mooi meenemen. Het was een geslaagde ochtend, fijne sfeer, veel helpende handen bij opbouw en afbreken van al mijn stellages en attributen als kleden, latten, kaarten, stofjes, boeken, beschrijvingen. Maar niets was teveel meegenomen. De een was aangesproken door bijv. Herstel door het kruis , de ander door het Herinneringskleed of de olijfboom. Dat was te merken aan vragen, of kaartverkoop of het opschrijven van een titel van een boek, waar ik zelf ook veel aan had gehad. Ook de meegenomen werkjes in wording en een multomap met vb. hoe sommige werken tot stand kwamen kreeg aandacht. Bemoedigend voor mij, als je merkt dat mensen geraakt zijn door een verhaal, er iets aan hebben. Of zin hebben om thuis op de computer een beschrijving verder te kunnen lezen. Daar waren de visitekaartjes weer handig voor.

                                                                                                                            

Zaterdag 29 mei mocht ik deelnemen aan evenement Parkdag in H.I.Ambacht, onderdeel kunstplein met 29 kunstenaars. Sommigen gaven les bij Bouquet , anderen hadden een hobby en mochten dat laten zien en verkopen bij interesse. Mijn kleden zijn niet te koop, er zitten verhalen in waarover ik kan vertellen bij interesse.

Maar nu kon ik ook kaarten van mijn werken meenemen en pennen met logo vlinder van Kleed met vlinderapplicatie. Opbouwen kostte meer moeite vanwege de wind, maar met hulp van mijn zus en nog opgehaalde haringen door haar, konden we de bouwstatieven en gietijzeren kamerscherm in de grond verankeren. Daarna genieten van gesprekken met mensen, kinderen die vooral de vlinderkaarten of pennen mooi vonden. Ouderen, die net als kinderen geboeid waren door vooral de ark van Noach. Maar ook mensen met herkenning bij het Herinneringskleed of gewoon iemand die ook zin had om iets met lapjes, restanten van kleding iets te gaan maken.

           

Ik zie uit naar volgende spreekbeurten of evenementen.

Translate »