Voor een workshop , de 3e keer, moet ik allerlei lappen gemaakt hebben…zodat we daarmee een collage werkstuk kunnen  naaien. Vooral lappen met roest en die weer bewerkt met stempelen en eventueel strijkverf-papier. Ook zeefdruk en teksten en vormen met permanent-markers of freecepapier hebben we geleerd in de 2 vorige lessen. Een veelheid aan technieken dus. Daarbij vormen gutsen om te stempelen…dus al weken van alles aan het uitproberen rond een thema.

Ik heb genoeg inspiratie door studies en googlen voor meerdere kleden rond het thema Loofhuttenfeest. Het 1e kleed heeft vnl hoofdthema herdenken dat het volk Israel 40 jaar in de woestijn leefde na de uittocht uit Egypte. Vooral dat God steeds voorzag in water en brood en bescherming. Op wonderlijke wijze ontspringt er water uit een rots, doordat Mozes de leider, van God de opdracht krijgt om op  “De rots” te slaan. Later op de reis is er weer een opdracht van God, om tegen “Die rots” te spreken.

Dat is vandaag ontstaan op stof door een roestlap te bewerken met Hebreeuwse naam Eben ( rots) en die daarna te bewerken met strijkverfpapier. Doordat ik de 1e naam te snel tamponeerde met zwarte verf, liep de verf onder de lettermal…en moest ik de naam overdoen……nu heb ik de foute letter ahw bewerkt met roestkant en past het helemaal opeens in het verhaal wat ik hierboven beschreef. P1120660

Nu nog afwachten of het allemaal past in het gehaal van de lappen die ik heb. oa bij de zeefdruk tekst die ik vanmiddag ook op een roestlap heb afgedrukt en daarna bewerkt met strijkverfpapier. Vooral het werken met strijkverfpapier is lastig. Welke kleur komt er van het geschilderde papier af. en hoe warm moet ik strijken en druk uitoefenen.

Translate »