Bladeren ter genezing van de volken

Bladeren ter genezing van de volken.

Openbaring 22 :2 “ Midden op haar straat en aan weerszijden van de rivier staat het geboomte des levens, dat 12x vrucht draagt, iedere maand zijn vrucht gevende, en de bladeren van het geboomte zijn tot genezing der volkeren”

Elke pagina van de Thora werd een blad genoemd. Alle bladeren samen genaaid vormen de rol van de Thora. De voltooide Thorarol is daarom een beeld van de “ Levensboom” waarvan gezegd wordt dat de “ bladeren” voor genezing zijn voor de naties.

De goudkleurige boom met werelddelen Noord-Amerika en Antarctica en Zuid-Amerika

De rood gouden boom

De groen rode boom met ernaast werelddeel Afrika

Rechtsboven de werelddelen Europa en Azië en Oceanië (Australië en Nieuw Zeeland)

“ Midden op haar straat en aan weerszijden van de rivier staat het geboomte des Levens, dat 12 maal vrucht draagt, iedere maand zijn vrucht gevende, en de bladeren van het geboomte zijn tot genezing van de volkeren” Openbaring 22:2

Ik moest bij de kleurige bomen die ik uitkoos uit stapels zeefdrukken, denken aan God de Vader, God de Zoon en GOD DE heilige Geest.

Eind 2018 workshop zeefdrukken gevolgd met schoondochter Linda. Aan het eind van de dag ging ik met stapels mooie afdrukken naar huis.

Jij maakt toch wel eens papier op textiel” opperde mijn schoondochter na afloop….want wat ga ik met die mooie, maar ook nog lege vellen doen? Collages maken met handlettering erbij? Het kwam er niet van…

De zeefdrukken kwamen pas januari 2020 te voorschijn omdat een lap stof met bladeren print mij inspireerde. Tot machinaal borduren en waarbij ik de bomen uitknipte om te gebruiken.

Zo begon ik eerst de lap stof met bladeren vrij machinaal te borduren met allerlei kleuren garens.

Daarna de plaatsen van de bomen bepalen en die vrij machinaal borduren….een secuur inspannend werk.

Om de “ volkeren” uit te beelden kwam ik op het idee van een wereldkaart.
De verschillend werelddelen heb ik rondom of naast de bomen genaaid de 1e keer heel voorzichtig met de naaimachine door papieren voorbeeld heen en daarna met de hand nogmaals voor een dikkere lijn.

Art textiel Werkje Gemaakt Jan-februari 2020

Zeefdrukken, vrijmachinaal borduren, handborduursels.

Translate »