Mijn website is vernieuwd en verbeterd en beveiligd. Met dank aan G&A computers.

Ondertussen heb ik de maanden dat wij met elkaar brainstormden aan nieuwe werkjes gewerkt. Leuk om daar nu al iets van te laten zien.

Geboomte des levens en zijn bladeren zijn tot genezing van de volkeren

Dit werkstuk is ruim 1 maand af….voor de coronavirus bij mij in beeld was. Het startte in 2018 toen ik met een schoondochter een workshop zeefdrukken volgde . Mijn thema was Openbaring 22.

Het was een intensieve dag, die steeds leuker werd toen we afdrukken gingen maken. Eerst de boom. Een paar bladen met 1 kleur, daarna een andere kleur. Mijn begeleider daagde me uit omdat ik graag met de regenboogkleuren wilde werken……met nog een kleur. Eigenlijk niet gebruikelijk bij een 1e workshopdag. Het leuke erbij was dat de kleuren zich ook gingen mengen op de trekker.

Na de bladen met bomen, begonnen we overnieuw, nu met de vissers. Daarna weer overnieuw alle bladen met een paar vissen. Zo merkte ik hoe arbeidsintensief zeefdrukken is.
Bij iedere volgende afdruk riep ik steeds enthousiaster “ Oh, die is mooi”!

Want behalve de Levensboom, had ik ook bootjes en vissen getekend. Om uit te beelden wat de profeet Ezechiel al over deze toekomstige tijd zag . “ Overal waar deze beek komt….staan aan weerszijden zeer veel bomen. ….Overal waar het water komt zal alles leven. Vissers zullen erlangs staan van Engedi tot En-Eglaim” Ezechiel 47:9,10
Denk je eens in….vissen en vissers bij de Dode Zee.

Met veel afdrukbladen ging ik naar huis. Zal ik er met tekst toevoegen, collages van maken dacht ik? Al volgde ik daarna 2 workshopjes Bijbeljournaling en Handletteren….ik had er de rust niet voor….En ook moet je daarvoor veel oefenen.

Najaar 2019 zag ik allerlei couponnetjes op een Textiel tentoonstelling, die mij aanspraken over dit thema. Een stof met bladeren gebruikte ik als eerste. Ik ging eerst de bladeren, die niet overal even zichtbaar waren, wat accentueren door vrij machinaal stikwerk.


De bomen gebruikte ik voor de tekst uit Openbaring 22.

“ En hij toonde mij een rivier van water des levens, helder als kristal, ontspringende uit de troon van God en van het Lam ( Jezus). Midden op haar straat en aan weerszijden van de rivier staat het geboomte des levens, dat 12 maal vrucht draagt, iedere maand zijn vrucht gevende; en de bladeren van het geboomte zijn tot genezing van de volkeren”.

Drie kleuren bomen…Ik dacht aan …Goud -.Jezus Gods Zoon, Rood- Jezus die voor onze zonden stierf, Groen – Jezus het Levend Water.

Of zoals 1 van mijn kinderen opmerkte : Goud- Het hemelse beeld van wie we zijn vanuit Gods zicht. Rood- Jezus, die ons bedekt, herstelt. Groen: De herstellende ik.

De stof met bladeren had ik vrij machinaal geborduurd, de papieren bomen waren vrij machinaal geborduurd vastgenaaid. Secuur werkje. Toen dacht ik aan “ Genezing voor de volkeren” ….en zocht en vond een wereldkaart. De contouren van de werelddelen heb ik ook genaaid. Die zie je als je wat inzoomt.

Zelf blij dat ik weer iets kan delen waar ik mee bezig ben.
Aan dit werkje moet ik nog iets herstellen.
Dan probeer ik hetzelf te plaatsen onder Patchwork en Art Quilts. ( lifestream onderricht gehad vanmorgen van de website beheerder)

Benieuwd wat jij er van vindt? Een reactie vind ik erg leuk ?

Translate »