Hoopvolle toekomst – Nieuw leven in de Zoutzee

‘ n Hoopvolle toekomst wacht ons zoals beschreven in Openbaring H22 en Ezechiel H47.
Vanuit de Tempel te Jeruzalem zal de tempelbeek levend water en nieuw leven brengen tot in de Zoutzee.

Overal waar de beek komt, zal alles leven. Vissers zullen erlangs staan van Engedi tot En-Eglaim; het zal een plaats zijn om de netten uit te spreiden, en de vissen erin zullen van allerlei soort zijn, zoals de vissen van de grote zee, zeer talrijk. Ezechiel 47:9,10

In 2011 logeerde ik in Ma’aleh Adoemim, t.o.v. Oost-Jeruzalem. Vanaf het balkon zag ik een wadi ( droge rivierbedding) lopen. Aan degene kant lag Jeruzalem en in ‘ t oosten keek ik richting de grotten van Qumran bij de Zoutzee- Dode Zee.

En ik zag a.h.w. Ezechiel 47:1-10 voor mij.
“ Zie er stroomde water onder de drempel van het Huis uit. Dit water stroomt naar de oostelijke landstreek, vloeit af naar de Vlakte en komt in de zee. In deze wordt het uitgestort, zodat haar water gezond wordt”.

De vijver Siloam, ontvangt het water uit de Gihon bron, gelegen in het z.o.van de stad Jeruzalem, in het benedenste deel van het Stadsdal, aan de z.w.voet van de berg Ofel.

Engedi ( westkust Zoutzee) is een prachtig natuurgebied met uitzicht op de Zoutzee.

In 2008 was ik met een Israël reis ook bij de Zoutzee en mocht 20 minuten in de zee. Je drijft omdat het zoutgehalte zo ontzettend hoog is. Maar je moet oppassen dat je geen zout water in je ogen krijgt of inslikt.

Een bijzondere ervaring…maar wonderlijk zal het zijn als er weer leven in overvloed zal zijn daar.

“ Vissers zullen erlangs staan van Engedi ( westkust) tot En-Englaim ( aan de overzijde). Het zal een plaats zijn om de netten uit te spreiden, en erin zullen van allerlei soort zijn, zoals de vissen van de grote zee, zeer talrijk” Ezechiel 47:10

En-Eglaim ( bron van de 2 kalveren) , hoogstwaarschijnlijk het tegenwoordige Ain Feschkan, n.w.einde Dode Zee.

Vissen van allerlei soort…

2020. Zeefdruk, tule, vrij machinaal borduren.

Translate »