Vanavond met ’n vriendin en haar oudste zoon naar “All hail King Jesus”uitvoering geweest. Lekker dichtbij, gelegenheidskoor uit 2 koren Inspiration en Spiritsingers met 2 jonge solisten oa. We hebben er alle drie van genoten. Heel indrukwekkende zangstukken. oa the arrest, the trial, the sentence, the iniquity of us all en It is finished. Al stond de Nederlandse vertaling er deels onder, voor het mooie zou ik wat aan mijn engels moeten doen.

Verder ben ik op mijn manier bezig met het lijden en sterven van Jezus. Met het boek “Het wonder van het kruis” de laatste 18 uur voor Jezus sterven, van Wilkin van de Kamp. Een aanrader.

Daarnaast wat patchworkkleden beschrijven of verkorten. Maandag bij de Paasjubel in Gorinchem mag in de hal 2 kleden hangen, naast schilderijen rondom thema FEEST. Nu ik vind mijn tas Mondriaan er wel bij passen oa.

Paulus en Petrus schrijven over ’n bijzonder gebeuren na Jezus dood. 1Petrus 3:18,19 ..Hij die gedood is naar het vlees, maar levend gemaakt naar de geest, in welke Hij ook heengegaan is en gepredikt heeft aan de geesten in de gevangenis, die eertijds ongehoorzaam geweest waren…..in  de dagen van Noach.

Efeziers 4:7/9 …aan een ieder genade gegeven naar de mate waarin Christus haar schenkt. Daarom heet het : opgevaren naar den hoge voerde Hij krijgsgevangenen mede, gave gaf  Hij aan de mensen. Wat betekent dit: Hij is opgevaren, anders dan dat Hij ook nedergedaald is naar de lagere , aardse gewesten…..

Wat zijn God en Jezus toch genadig, groot in Liefde.

Translate »