Met dit lied werd ik maanden geleden wakker. Ik was me qua studie al aan het orienteren op de Joodse najaarsfeesten. Ik was bezig met Joods nieuwjaarsfeest Rosh Hashana. Daarvoor had ik appels, honinglepel, en een sjofar ( ramshoorn) gestempeld op stof. Zie werkstuk Rosh Hashana. Die ochtend  ben ik gaan stempelen met meerdere sjofars en met kant met davidssterren onder mijn lap stof.

Maanden heeft dit werk stil gelegen, omdat het Genesis -3luik af moest, en andere werkstukken  ivm  de expositie in Nijkerk. Vorige week heb ik voorzichtig  de draad weer opgepakt met  dit kleed in wording…..Onzeker, gaat het wat worden…(.wen ik nog steeds niet aan) …Met de hand allerlei metallic stiksels gemaakt bij de Davidssterren aan de zijkant, en het Hebreeuwse woord Koning heb ik met goud metallic draad bewerkt. ( Met m’n naaimachine lukt me dat nog niet goed….)

IMG_1929

….

Een kleine doorstart….

Translate »